odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C


 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava


dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.none as of yet

osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Share
 

 event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
rose
rose
reputation : 1

event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino Empty
ObjavljaNaslov sporočila: event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino   event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino Empty10/7/2013, 21:32

Gospa Lucia Gonzaga je na lastno pobudo jutro po krvavi poroki osedlala konja in se odpravila proti Milanu, da bi se sama prepričala, če jim bodo – kot bi se spodobilo za njenega bodočega moža – ponudili zavezniško roko proti Špancem. Na poti se je ustavila nedaleč od rima, v bližini ostie, kjer je naletela na znan obraz, ki se je prav tako udeležil kraljeve poroke; Constansie Fonte. Obe dekleti sta bili naravnost izmučeni od poti in sklenili sta, da bosta poiskali zavetje pred prihajajočo nevihto. Vstopili sta v prvo zapuščeno kočo na poti, kjer pa ju je pričakala silhueta še ene gospe visokega rodu, gospe Sappho Marino, ki se je bila napotila proti morju. Gospe so se ravno uspele približno spoznati, ko se je nevihta pričela in ob najhujšem nalivu, premešanem s točo in gromečimi strelami, so skozi vrata udarili možje; skupina barbarov na obhodu, pripravljenih, da okradejo ozemlje, zdaj pa – predvsem – tudi te lepe gospodične pred seboj, zaradi katerih je nekaj med njimi dobilo prav poželjiv pogled na obrazu. Ta skupina divjakov govori zelo slabo italijansko, očitno prihajajo iz severa in so se tukaj naselili že pred leti; prijetno barantanje vam želimo, gospodične!

______________________________________________________________________

prosimo vas, da okvirna dolžina vaših postov na eventu ostaja med 300 in 400 besed; za hitrejši razvoj dogodkov.
Nazaj na vrh Go down
http://odietamo.slovenianforum.com
lucia gonzaga
lucia gonzaga
reputation : 0

event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino   event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino Empty17/7/2013, 08:41


tagged: constansie and sappho
words: 346


Sama ni mogla verjeti dogajanju pred njenimi očmi, ko je njen oče izvedel tvegano čistko vseh Špancev na dvoru. Prvo vprašanje se ji je porajalo - zakaj? Saj je vendar sam zahteval poroko, združitev dveh držav, bolj ali manj. Potem  pa je vse zapravil z enim nepremišljenim dejanjem. Neumno. Njej je seveda bilo jasno, da na zavezništvo s Špaijo lahko kar pozabijo ter se pripravijo na vojno.
zavedala se je, da je njen oče preponosen, da bi se odpravil po pomoč, čeprav bi vojno zagotovo izgubili, zato je zjutraj, še preden se je dvor zbudil, osedlala konja ter se odpravila v Milano. Zakaj? Ker se ji je zdelo primerno, da bi ji bodoči mož ponudil pomoč ter sodelovanje v vojni, ki je bila po njenem mnenju neizogibna. Tako bi si zagotovili precej veliko vojsko in pa možnost za zmago. Čeprav bi bile izgube velike, na obeh straneh. Jezdila je že ves dan in bližala se je Rimu. Mesto je oboževala. Elegantno in, čeprav ni verjela v Boga, na nek način pomirjujoče. Poleg tega, redko kdo jo je tam poznal. Bila je obraz v množici. To je imela rada, saj v pozornosti nikoli ni uživala. Raje je to prepustila svojim sestram in bratu, sama pa se umaknila v svoje sobane ter brala, ali pisala, kar koli. A kot se je približevala Rimu, se je približevala nevihta. Zaskrbljeno se je ozrla navzgor ter ugotovila, da ne bo prišla v Rim pred dežjem. Namrdnila se je, ob enem pa začela iskati primerno zavetišče. V oči pa ji ni padlo zatočišče, pač pa še en jezdec, ki se je izkazal, ko je pobližje pogledala, za Constansie Fonte, ki se je udeležila poroke. Ter se verjetno na smrt bala vsakega iz družine Gonzaga, zaradi nepredvidljivost ter krvoločnosti. In pravijo, da jaz kvarim ugled družine, je sarkastično pomislila. Približala se je Constansie. "Pozdravljena, gospodična Fonte." je pozdravila, kot so jo učili že leta. Po kratkem pogovoru, je predlagala iskanje zatočišča, zaradi nevihte, ki se bo razbesnela vsako sekundo.
Nazaj na vrh Go down
 

event: lucia gonzaga, constansie fonte & sappho marino

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
odi et amo :: odi et amo's archives :: archives :: roleplay conversations-