odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C
dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.
none as of yet
osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Naslov sporočila: donato, francesco pier 27/1/2014, 06:19
donato,francesco pier
FRANCESCO DONATO TWENTY-THREE VENICE JAMIE CAMPBELL BOWER
NIKKI., FIFTEEN
sem v frazi, ko življenje kar stoji. ko se preprosto ne morem pripraviti, da bi naredil korak naprej, korak nazaj pa se zdi nesmiseln. veste, težava je, da se je nabralo strašansko veliko stvari v mojem življenju in sedaj preprosto ne vem kako vse obniti tako, da bo kot je bilo še pred nekaj leti. oče bi rekel, da pretiravam. no, ne moj pravi oče. moj pravi oče, me je prodal za nekaj zlatnikov s katerimi je sebi in mami kupil bog ve kaj. giuseppe, moški ki me je vzel pri enajstih letih po svoje odkrilje, je bil zame pravi in edini starš. nikoli nisem bil žalosten, ker sta me starša kar tako prodala. pri guiseppeju se mi je godilo veliko bolje. imel sem streho nad glavo, hrane mi niti najmanj ni primanjkovalo, poleg tega pa sem dobil brata in tri čudovite sestre. njih sem spoštoval še bolj kot guiseppeja. sploh brat je bil in zame še vedno je velik vzornik, in upam, da bom mu nekoč dorasel - kljub temu, da si njegove pomoči ob tem ne morem obetati. nikoli nisva imela nasploh nobenih odnosov, zanj sem bil najbrž le pamž, ki mu je tu in tam ukratel guiseppejovo pozornost. tudi starejši sestri sta bili večinoma časa vzvišeni do mene. najmlajša izmed sester, ki pa je bila v bistvu stara enako kot jaz, ter bila guiseppejova najljubša, pa je bila seveda zgodba zase. preprosto in navihano dekle kakršna je, mi je že kot enajstletniku zlezla pod kožo. bila je edina s katero sem se lahko igral, ji kasneje zaupal in se tako ne tako dolgo nazaj povsem zaljubil v njo. kako pa se naj ne bi, ko pa je zraslo v najlepše in najprijaznejše dekle pod soncem? toda od fanta, kot sem jaz - nerodnega, da je kaj - dekle kot je ona, nima kaj koristi. sploh ne zdaj, ko se je prijateljstvo povsem omehčalo, saj ji na dušo piha vsa italija. ob tem pa meni ne preostane drugega, kot da se tu in tam zapletem s kakšno mično, ter jo s šarmom in humorjem spravim v posteljo, potem pa preživim ure ko se smilim sam sebi, češ 'kaj je meni tega treba', 'saj ne želim nobene od njih zares,' in podobne fore. tako se skozi dneve prebijam brez da bi zares kaj delal, brez pravih prijateljev ali uslišane ljubezni. tu in tam se zapletem v pogovor s sobarico, ki baje zna napovedovati prihodnost iz kart. ta mi pravi, da se bo kmalu vse spremenilo. ha. pa se bo res?
rose
Naslov sporočila: Re: donato, francesco pier 27/1/2014, 06:26
welcome to odi et amo!
sprejeta si, prosim, da urediš claime in po tem se lahko lotiš pisanja. have fun!