odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C


 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava


dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.none as of yet

osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Share
 

 garden

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
rose
rose
reputation : 1

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: garden   garden Empty22/1/2014, 06:30

garden Garden2
Nazaj na vrh Go down
https://odietamo.slovenianforum.com
leandra de medici
leandra de medici
reputation : 19
hometown : rome
character age : 22

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty24/1/2014, 06:58

garden Tumblr_mvi60zAf5j1qh8zk2o2_250
this post is for leonardo i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and pinky 

bilo ji je že pošteno dolgčas, čas pa se ni in ni želel premakniti nikamor. tišini je sledil zvok njenih čevljev, ki so postopali sem in tja po sobani, objelo jo je nenavadno domotožje; saj ni vedela, zakaj je svojega zaročenca sploh obiskala. tako ali tako ni imel niti najmanjšega zanimanja zanjo. in tudi ona zanj. bilo je popolno, a nekako nadležno, da je potem lahko tako, sama sebe poskusila kratkočasiti. doma bi se vsaj lahko prepirala z leonellom ali kaj podobno zabavnega, mogoče poiskala svojo drago sestro, katere obraza ni uzrla že dolgo. ampak presneto, bolj ko je razmišljala, bolj se ni mogla odločiti, kaj je bilo boljše od drugega. mogoče bi morala nehati razmišljati? kdaj je pravzaprav razmišljala? oh, ja, seveda! takrat, ko ji je bilo dolgčas.

to je bilo to.

nekoliko zmedeno punčaro, ki je ravnokar stopila v njeno sobo in jo želela skrtačiti, ter pripravti za v posteljo je zmedeno pustila v svoji sobi in se odpravila po hodnikih navzdol, dokler ni uzrla predela palače, ki si ga je že nekaj časa ogledovala. vrtovi. slišati je bilo presneto romantično. a vse, kar je želela videti je, če se kosajo z vrtovi v njenem rodnem mestu. presneto, res bi lahko nehala razmišljati o rimu. tako zelo rada ga pa spet ni imela.

oh, kdo pa je bil to? je bilo vprašanje, ki je prevzelo njene misli, ko je končno zaslišala še drugi zvok kot zvok svojih korakov. in potem ga je zagledala; pijanega. prav nič prisrčen ni izgledal, kot takrat, ko ga je prvič videla ob sprejemu v palačo. ampak še zmeraj jo je... medlo dejstvo, da se ji je nekako izogibal. in tega ni marala. sovražila je izogibanje. tako je torej ujela priložnost, ki ji je bila ravnokar nastavljena in se počasi približala moški postavi „gospod,” ga je vljudno nagovorila, le toliko, da mu je dala vedeti, da je tukaj.
Nazaj na vrh Go down
leonardo sforza
leonardo sforza
reputation : 15
hometown : milano
character age : 24

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty25/1/2014, 04:29

leonardo v palači ni imel veliko stvari za početi. starejša sestra je zamenjala očeta in prevzela vso odgovornost nase, ko je še z zadnjimi vozli držala družino skupaj, ter bila svoje bitke z ostalimi mesti. sorodstvo je bilo odraslo, živelo svoje življenje, medtem ko leonardo na drugi strani ni imel ne žene in ne prijatelja, ki bi trenutno bival v milanu. edini prijatelj, ki bi ga mogoče še želel ob sebi, je bil v firencah in pot je bila predolga. družbo mu je tako delala le čutara opojnega vina, pijača bogov in pravi afrodiziak za njegovo osušeno grlo. boljše družbe si pravzaprav ni mogel želeti- malo je govorila, prepuščala se je njegovim željam in bila je dober priokus zdolgočaseni stalnici življenja. leonardo s čutaro v roki pri poznih štiriindvajsetih zares ni veliko obetal, a našel se je pri razmišljanju, če bi se lahko zaradi nje spremenil. ali ljubezen res spreminja ali tista prava ohranja tebe v celoti in te sprejema ? bilo je dobro vprašanje, neraziskan teritorij, ki je bil leonardu ogromna neznanka v življenju.

njegovi koraki so zavili proti domačemu vrtu, ki se je nahajal za ogromno palačo, ki nikoli zares ni predstavljala srečnega doma, ampak prej ječo med štirimi stenami z ostudnim odraslim, ki naj bi mu bil oče. nagnil je ustje čutare proti svojim ustnicam in si vnovič navlažil grlo z po okusu znano pijačo. čutil je kako se mu pretaka po telesu in ga sprošča, na njegove ustnice pa riše iskreni nasmešek. počutil se je normalnega in svobodnega, v njegovih mislih ni bilo ostudnih dejanj, ki jih je bil storil v preteklih letih. v njegovi bližini se je oglasil nežen ženski glas, ki ga je ustavil pri vnovičnem nagibanju čutare proti svojim ustnicam. z dvignjeno obrvjo je radovedno sledil glasu in ga poskusil tudi združiti s primerno postavo. » oh, « je dejal, ko je ugotovil, da je šlo za bratovo bodo soprogo, ki je očitno ponovno bila na obisku in se hotela navaditi na novi dom. » ste se izgubili, gospa de medici ? bratova sobana je v tisto smer, « je komaj zamomljal in ji s prstom nakazal v smer proti palači.
LEANDRA| 358 | hurr we go
thanks joanne!
Nazaj na vrh Go down
leandra de medici
leandra de medici
reputation : 19
hometown : rome
character age : 22

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty26/1/2014, 07:18

garden Tumblr_mvi60zAf5j1qh8zk2o2_250
this post is for leonardo i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and i refuse to make it long.

že samo dejstvo, da je bil pijan bi lahko znalo biti... zabavno. ali vsaj tako je sklepala. „oh, ne, gospod,” je nežno zamrmrala z kotički ustnic usmerjenih vazgor, med tem ko se mu je nekoliko približala „pravzaprav sem prišla od tam iz samega dolgčasa do sem. vaš brat je zanimiv moški, veste?” ni vedela, koliko stikov do sedaj je leandra pravzaprav imela s svojim bodočim možem. „najprej me iz vljudnosti povabi na obisk in se potem zasipa z lastnim delom. ubogi mož.” pravzaprav je bila to najbližje resnici, ki bi jo leandra lahko kadarkoli poprej izrekla. do nedavnega se je izjemno dobro kratkočasila, pa vendar so stvari v milanu sedaj resnično že postale monotone. do prav tega, zdajšnjega trenutka, ko je končno ujela osebo, s katero se je želela zaplesti v pogovor že veliko bolj zgodaj.

„pili ste, gospod.” je z zvitim glasom naposled nadeljevala, ko je sedaj stala tako zelo blizu njega, da je lahko zaznala vonj alkohola. „pravzaprav, pijete. se za tem skriva kakšen razlog?” se je sama nekoliko popravila in nato v zrak navrgla še vprašanje, ki bi ga po njenem zastavila vsaka zaskrbljena gospa; saj ne, da jo je res zanimal razlog nesrečneža, vendar, bila je dovolj pametna, da je vedela, da bo tako verjetno lahko dosegla kakšen malce daljši pogovor od samega pozdrava.
Nazaj na vrh Go down
leonardo sforza
leonardo sforza
reputation : 15
hometown : milano
character age : 24

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty26/1/2014, 19:24

namrščil se je in na čelu se mu je narisala guba, ki je izražala nejevoljo in nezadovoljstvo. njeno telo se je premaknilo, njeni koraki so šli proti njegovi smeri in stala je bližje njemu kakor poprej. očitno držanje čutare v roki in hladen pogled ni dejal dosti vedeti bodoči bratovi soprogi, da mu ni do pogovora in njene družbe. v palači je že imela nekoga, ki mu je morala ponujati vso svojo pozornost in to ni bil on, navsezadnje se ni on poročal z njo, hvala bogu. » moj brat je. o njemu bom vedno vedel več kot vi, gospa, « je nadaljeval v uradnem tonu, ki je s priokusom narave okoli njiju deloval toliko bolj hladen. » vaš bodoči soprog ni dolžan biti vaš zabavljač. zabavo si morate poiskati sami, žal pa vam je palača sforza nikoli ne bo nudila, « ji je pojasnil osnovne zadeve in v kratkem nakazal kako temačna, pusta, dolgočasna in tiha je palača v katero se bo po poroki preselila. » kmalu si boste želeli le roditi sina in oditi nazaj domov. tu ni za vas, « je še zamrmral in si vnovič nagnil čutaro proti ustnicam brez da bi ga zdaj kdorkoli zmotil pri njegovem popivanju.

» priznam, « je dejal in ohranil resno noto izraza na svojem obrazu. resnosti pa je pripisal še nelagodje, ko je mlada de medici stala še bližje njemu in je lahko on ujel njen dah, kakor je lahko ona ujela njegovega. » radovedni ste, « se je obregnil ob svojo ugotovitev in naredil varen korak nazaj; skrbela ga je njena bližina, pravzaprav ga je motila, bilo je neprimerno v vseh pogledih. » vsiljivi ste, « je še nadaljeval s svojimi ugotovitvami in se za trenutek obrnil in ji pokazal hrbet. »  brat mora biti navdušen, « je pripomnil v tihem tonu bolj kot ne zase, saj je bila mlada gospa pravo nasprotje bratu, pravzaprav mnogim v palači, ki so se sedaj mudili za svojimi opravili. vnovič se je obrnil nazaj proti njej. » pozno je. imate namen ostati ali odhajate nazaj domov ? « je postavil novo vprašanje in prezrl njenega, ker ji zares ni imel namena govoriti o osebnih mukah, ampak jo usmeriti proti odhodu; ali v svojo sobano ali proti palači de medici.

LEANDRA| 378 | awh
thanks joanne!
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty

Nazaj na vrh Go down
 

garden

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
odi et amo :: the middle of the plain :: milan :: castello sforzesco-