odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C


 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava


dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.none as of yet

osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Share
 

 garden

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
rose
rose
reputation : 1

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: garden   garden Empty22/1/2014, 04:56

garden Garden
Nazaj na vrh Go down
https://odietamo.slovenianforum.com
leonardo sforza
leonardo sforza
reputation : 15
hometown : milano
character age : 24

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty25/1/2014, 06:15


benetke, 1520. pozna zima, a benetke ne glede na mraz niso izgubljale svojih srednjeveških in skrivnostnih karakteristik. bile so eno njegovih ljubših mest, pravzaprav. celo ljubše od rodnega milana, ki ga je po štiriindvajsetih letih življenja na istem mestu imel dovolj. z veseljem bi se preselil sem, a so ga dolžnosti držale doma v palači rodbine sforza. na obisku pa ni bil zaradi mesta, čeprav si ne bo niti tokrat odrekel sprehoda in postojanke v bordelu ali vsaj obcestni taverni. konje je bilo treba navsezadnje napojiti, kar je bil zadosten razlog za zamik potovanja za vsaj dober dan. doma ga tako ali tako ne bi pogrešali in lahko bi se odpočil. dolgo ni postaval na mestu sredi vrveža v mestu, pot ga je klicala naravnost proti palači družine donato v katero je bila poročena njegova starejša sestra. še vedno pa to ni bil razlog njegovega obiska. njegov obisk je bil namenjen zgolj eni osebi, paulini, svetlolasi lepotici in njegovi dobri prijateljici. spoznala sta se preko vezi starejšega člana njene družine in njegove sestre, zapletla se v nedolžen pogovor in vse od takrat se je rad znašel v njeni družbi, ki je bila zares nedolžna in ni bilo potrebe po neprijetnih govoricah.

najavil je svoj prihod in se odločil počakati na vrtu. delovalo mu je bolj intimno okolje, saj stenam nikakor ni mogel zaupati. redkokdaj je vodil njemu pomembne pogovore in skrivnosti med zidovi katerekoli palače, saj je venomer občutek, da nekdo nekaj vleče na ušesa in nekatere informacije so veliko preveč nevarne, če za njih ve preveč oseb. svoboda in širina sta mu na drugi strani bili veliko bolj prijetni in zaupanja vredni. naposled pa je njegov pogled ujel znan obraz, ki mu je naslikal nasmeh na obraz. podvizal se je in prestregel njene korake z vljudnim priklonom in iskanjem njene dlani. na vrhnjo stran le-te je pritisnil nežen poljub v pozdrav in se vzravnal. » lepo vas je ponovno videti, paulina, « ji je dejal z ogromno količino iskrenosti in nežnosti, ki je v njegovem primeru delovala precej nasprotno od dejanske slike v njemu, kjer je bila le samo še temačnost in grobost. redko kaj nežnega in milega.

PAULINA| 259 | hurr
thanks joanne!
Nazaj na vrh Go down
paulina donato
paulina donato
reputation : 38
hometown : venice
character age : 30

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty25/1/2014, 09:00

garden Tumblr_mytcdqzJDr1qbar1do4_250

posedala je v svoji sobi in prebirala knjigo, ki jo je v roke dobila čisto mimogrede. ni se izkazala za preveč zanimivo; prej nasprotno, paulina se je zalotila pri tem, da zdolgočaseno obrača platnice in se mršči ob opisih stvari, ki so se ji zdele povsem napačno opisane. zmotilo jo je trkanje na njena vrata, ki ga je z veseljem sprejela kot dobrodošlo distrakcijo. nemudoma je bila na nogah in ko je slišala novice, je njen obraz razsvetlil širok nasmešek in pohitela je na vrt, kjer jo je čakal.
»leonardo,« je dejala, njen glas nabit s toplino. všeč ji je bil in po svoje ga je imela rada. bil je nenavaden človek in to je bilo tisto, kar je imela pri ljudeh rada. tisto, kar jo je pritegnilo. nasmehnila se je, ko je pritisnil poljub na njeno dlan, potem pa je brez oklevanja stopila bližje in ga objela. »prosim, opusti formalnosti,« se je namuznila, medtem se je z roko lahkotno oprijela njegove in ga povedla proti klopi na vrtu. nežno se je nasmehnila. »tudi tebe je zelo lepo videti,« se je odzvala na njegove besede od prej in pogled uprla v njegove oči. »kaj te je prineslo v mesto?« se je pozanimala in mu namenila še enega izmed svojih nasmeškov. vedno je bila vesela, da ga je videla._________________
garden Pando-21
Nazaj na vrh Go down
leonardo sforza
leonardo sforza
reputation : 15
hometown : milano
character age : 24

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty26/1/2014, 00:17


leonardo je ovil roke okoli njenega ozkega pasu, ko je svoje besede pospremila s prijateljskim objemom. » niso formalnosti. doma so me učili, da je potrebno dami vedno izkazati spoštovanje, « se je postavil v svojo obrambo in na ustnice narisal dobrodošel nasmešek. nežno je ovila roko okoli njegovega komolca in sam je elegantno položil svojo dlan na vrh njene, kakor da bi jo hotel s tem obvarovati pred neznanim in jo držati tesneje ob sebi, ko sta stopila proti klopi sredi vrha palače rodbine donato. ni bil pogosto tu, mogoče je lahko naštel število obiskov zgolj na prste ene roke, vendar tudi razlogov ni imel, a zagotovo je cenil urejenost in kako se je palača prilagajala utripu benetk, kakor jih je sam videl.

» pogrešal sem mesto in zaželel sem si tvoje družbe, « ji je odgovoril na preprosto vprašanje in s pogledom ujel njenega. vnovič se je nasmehnil, da je izkazoval neznano nežnost. ni ji imel namena govoriti o tem kako v svoji palači ni imel mnogo za početi in ga je prav to privedlo, med drugim, do benetk in posledično do nje. na žalost so vse osebe, ki jih je želel imeti v svoji družbi živele izven meja milana in je bila tako potrebna dolga pot za srečanje z njimi, a je vsaj imel razlog zakaj ni bil doma in ni mogel biti del družinskih aktivnosti in spletk sestre za obstoj njihovega plemiškega poslanstva. raje je pobegnil na lepše, v oddaljene kraje, ki so bili zanj označeni pod pojmom svobode. » si dobro te dni ? « ji je tokrat on postavil vprašanje in prepustil njej odgovarjanje.

PAULINA| 259 | hurr
thanks joanne!
Nazaj na vrh Go down
paulina donato
paulina donato
reputation : 38
hometown : venice
character age : 30

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty26/1/2014, 07:18

garden Tumblr_mytcdqzJDr1qbar1do4_250

ob njegovih besedah se je morala zasmejati. njen smeh je bil vedno lahkoten in iskren v njegovi družbi; navsezadnje je spadal med ljudi, ki jih je imela po svoje res rada. bil je nekaj posebnega in to je vedela; imela je dober čut za te stvari, čeprav je bila včasih zelo nejevoljna, ko jo je ta čut pustil na cedilu. na srečo se to ni velikokrat zgodilo in dvomila je, da bi jo lahko temnolasec kadarkoli kakorkoli razočaral. bil je krasen! »potem sem vsekakor počaščena, da si se spomnil name,« se je zdaj iskreno nasmehnila, medtem ko je s pogledom preiskovala njegove oči. imel je najbolj nenavaden odtenek barve, v kateri bi se lahko včasih kar izgubila. »o ja,« je pokimala in se srečno nasmehnila. »veliko sem brala v teh dneh. le da sem zdaj naletela na povsem nezanimivo knjigo, zato sem vsekakor vesela, da si me zmotil,« je priznala brez oklevanja. »boš prespal?« se je pozanimala in mu namenila še enega izmed svojih očarljivih nasmeškov. to bi bilo pravzaprav krasno, pogrešala je normalno družbo in on je spadal med ljudi, ki so jo vedno znali pritegniti. prav nič ne bi imela proti, če bi preživel noč v njihovi palači._________________
garden Pando-21
Nazaj na vrh Go down
leonardo sforza
leonardo sforza
reputation : 15
hometown : milano
character age : 24

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty26/1/2014, 21:53


okolico je obarval njen smeh, ki je bil kakor prijetna melodija harfe na veličastnem slavju, a prav tako ostro rezilo neuresničene ljubezni mladih mož; verjel je namreč v to, da jih je mnogo svoje poglede sproščalo na njenem obrazu in toplem nasmešku, hkrati pa se trudilo razvozlati skrivnostno tančico njenega pogleda, ki je sedaj, pred njim, deloval srečno in mirno, pravzaprav veliko preveč spokojno. nihče od njih pa ni ob njej stopal kakor soprog, ne odkar je prejšnji umrl. leonardo pa nad njegovo smrtjo ni bil razočaran ali vsaj malo ganjen. po tihem si je od prvega trenutka, ko je uzrl njegov obraz in spregovoril prvo besedo z njim zaželel takšnega konca. niso morile več samo njegove roke, morile so celo njegove misli in želje. z glavo je rahlo spustil ob njenih besedah in si na ustnice narisal nasmešek, ki je v njeni družbi odražal iskano mero sproščenosti in veselja, ter ne porogljivosti in posmeha, ki je bil velikokrat razlog krivljenja tankih ustnic na njegovem obrazu.

» me veseli, da sem se pojavil ob pravem času. bal sem se namreč, da te ne bom našel v palači, kar bi zagotovo skrajšalo moj obisk benetk. « v slednjem primeru bi ostal le toliko da bi videl benetke, spil nekaj kozarcev omamnega vina v bližnji taverni s svojimi sopotniki in se nato vrnil domov vidno razočaran, ker je zgrešil njeno družbo, saj je nosila večji del odgovornosti njegovega prihoda. » če ne bi bil v napoto tebi in tvoji družini, potem bi res lahko ostal preko noči tukaj, a zagotovo bi si lahko kje v mestu našel primerno prebivališče, « ji je odgovoril in jo še naprej držal ob sebi z njeno roko ovito okoli njegovega komolca. » priznati moram, da te je lepo videti z nasmehom na obrazu. od smrti soproga deluješ veliko bolj mirno, « je izrazil svoja opažanja in delil z njo vsako lepo misel za njeno srečo in spokoj. zaslužila si je to, čeprav mnogi niso delili njegovega mnenja.  


PAULINA| 331 | hurr
thanks joanne!
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

garden Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: garden   garden Empty

Nazaj na vrh Go down
 

garden

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
odi et amo :: the floating city :: venice :: palazzo ducale-