odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C


 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava


dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.none as of yet

osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Share
 

 de medici, leonello alessandro

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
leonello de medici
leonello de medici
reputation : 46
hometown : rome
character age : 30

de medici, leonello alessandro Empty
ObjavljaNaslov sporočila: de medici, leonello alessandro   de medici, leonello alessandro Empty21/1/2014, 04:54


de medici, leonello alessandro


LEONELLO DE MEDICI
30
ROMAN
DAVID OAKES


ROSE, 20

Če je dvignil konice prstov dovolj visoko k očem, je v soju svetlobe, ki jo je nanje metala sveča na mizi, lahko razločno videl, kako se tresejo. Bil je opit in bil je jezen, bil je razočaran in bil je osramočen. Bil je osamljen in obsojen na usodo, hujšo od katerekoli, ki je doletela njegove brate in sestre. Poročil s pankrtinjo. On! Gonfaloniere papeške vojske, prvorojenec namestnika Boga na zemlji, in poroči naj se z neko hčerko kurbe Neapeljskega kralja, da si bo njegov oče zagotovil.. kaj natančno? Zavezništvo s Farnesejevo, kraljico vlačug Italijanskega polotoka? Morda se lahko še njegov oče zvali med rjuhe z njo, če je že tako zelo zainteresiran v to, da se kri njegove krvi združi z njeno umazano hčero! Videl jo je na portretu, izgledala je slabotna in previsoka, izgledala je popačeno! Sam bi si lahko našel boljšo ženo. Vsaj kraljeve krvi, če nič drugega!

Segel je po čaši, iz katere je pil, nerodno je prijel in zmajala se je, nekaj vina se je polilo po belem prtu, ki se je v trenutku obarval rdeče. Zaklel je, nato je čašo dvignil k ustom in jo na dušek izpraznil. Poročil s hčerko Neapeljske kurbe! Ha! Verjetno!

Prepričal bo očeta. Morda.. morda lahko sam zasede Neapelj, ga iztrga izpod prstov Malateste in njegove žene in njegove neprimerne ljubice Farnese, s katero se je tako pogumno kazal po svoji državi. Seveda! Papeško vojsko bo sklical, jutri lahko odjašejo! In če mu je toliko do tega, bo očetu pripeljal Farnesejevo in vse tri njene pankrte, pa jih lahko zaklene v zlate kletke na hodnikih Vatikana in si jih vsak dan oglejuje! Zakaj raje ne poroči z Neapljem katerega od njegovih bratov? In ali mar ni dovolj poroka njegove sestrične s tistim umazancem iz iste linije pankrtov? Čemu je potrebna še ena poroka? Še eno slavje, v katerem bo nedvomno umrl delček njega?

O bog, ko bi bila le lepa! Tako pa je na portretu izgledala vsa ravna, sicer porcelanaste kože in mehkih potez, a ravna in dolgočasna. Gotovo je tudi njena osebnost taka, si je mislil, ko je segel po vrčku z vinom in si ga dolil v prazno čašo. Če bi se hotel poročiti s hčero prostitutke, bi mu oče to prepovedal; edina razlika pri tej hčeri vlačuge je bila, da je imela njena mati naklonjenost kralja. Naklonjenost! Naklonjenosti se vendar ves čas spreminjajo, toliko je dobro vedel! Kako naiven je vendar bil njegov oče, da je verjel, da bo to prineslo kakršnekoli spremembe?

Saj ga bo pregovoril. In tako je znova nagnil čašo.
Nazaj na vrh Go down
rose
rose
reputation : 1

de medici, leonello alessandro Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: de medici, leonello alessandro   de medici, leonello alessandro Empty22/1/2014, 07:26


welcome to odi et amo!

don't mind me i'm just accepting myself ps david oakes LOOKING FIIIIIIIIIIINE
Nazaj na vrh Go down
https://odietamo.slovenianforum.com
 

de medici, leonello alessandro

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
odi et amo :: nox est perpetua una dormienda :: welcome, children of god :: accepted applications-