odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C


 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava


dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.none as of yet

osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Share
 

 wanted types of characters

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
rose
rose
reputation : 1

wanted types of characters Empty
ObjavljaNaslov sporočila: wanted types of characters   wanted types of characters Empty5/6/2013, 01:11

za like, ki jih boste ustvarjali, bo najbolje, da so kar se le da vpleteni v celotno zgodbo foruma in forumskega dogajanja. zato vam v listi spodaj predlagamo nekaj tipov likov, za katere menimo, da bi se lahko krasno povezali v zgodbo in s katerimi bo vaše življenje še posebej začinjeno.
______________________________________________________________________


[medici clan] očitno. nekaj jih najdete v listi canon družin, lahko pa ustvarite tudi druge sorodnike te mogočne družine, ki trenutno - z glavo katoliškega sveta, papežem v svetem mestu - vlada celotni italiji. njihovo veliko bogastvo je bilo pridobljeno na račun medičijevskega zlata, ki je posebej priznano po vsej državi, trenutno pa so posebej odmevni tudi zaradi njihove velike ljubezni do razkošnih prireditev - in burnega veseljačenja.

[other canon families] precej preprosto, canon družine vladajo tukajšnjemu svetu in izredno veseli bomo, če bodo napolnjene.

[assassins] vsaka taktična družina bi skorajda potrebovala vsaj enega poklicnega morilca, da uredi nered, v katerem so se znašli, in da skrbno pospravi za seboj. ni pa potrebno, da so to zgolj delavci družin; ogromno takšnih boste našli tudi na cesti; pripravljenih, da sprejmejo delo tistega, ki največ plača.

[spies] delo vohuna na plemiškem dvoru je izredno riskantno, istočasno pa bogato nagrajeno. vohuni so odlični delavci; če le ni vprašnjiva njihova vdanost gospodarju.

[courtesanes, lovers] to vsekakor ni čas, ko bi bila vdanost partnerju priznana vrlina; vsakemu mogotcu se zgodi, da kdaj zdrsne, zlasti v družbi lepe ženske, ki je za svoje delo primerno poplačana.

[priests] svet je še vedno pod voljo enega samega boga in teologija je še vedno priznana med vedami; v tistem času je, vsaj na dvorih, vedno tu in tam kak duhovnik (višjega ali nižjega ranga) - kar pa ne pomeni, da je vedno vdan bogu, kakor bi moral biti. nekateri duhovniki so ponoči znani kot veliki uporniki, borci - ali pa strastni ljubimci.

[heretics] cerkev bo preganjala vsakogar, ki si bo drznil kakorkoli podvomiti v njeno avtoriteto - bodisi tako, da bo trdil, da sam sliši božje glasove, bodisi da bo v drugi skrajnosti govoril, da bog ne obstaja. samo resnično pogumni si drznejo izražati lastno mnenje - saj vsi vedo, da jim grozi smrt na grmadi, če jih dobijo.
Nazaj na vrh Go down
https://odietamo.slovenianforum.com
 

wanted types of characters

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
odi et amo :: odi et amo's archives :: archives-