odi et amo je slovenski rapidfire rpg forum brez word counta in brez cenzure. dogajanje je postavljeno v renesančno italijo in se centrira na šestih velikih družinah. trenutno na forum sprejemamo samo canon like. za morebitno pomoč in vprašanja se obrnite na administratorko rose.
januar 1520, 10 - 17°C


 
KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava


dobrodošli na odi et amo! piše se leto 1520. mestne države so razdrobljene med seboj, še vedno pod idejnim vodstvom svetega rimskega prestola in papeža leona X. sklepajo in razdirajo se politične naveze, več stoletne zamere obljubljajo nove vojne in v vsem tem kaosu vztrajno cveti italijanska renesansa. življenje še nikoli ni bilo tako sočno.none as of yet

osnovna ideja foruma odi et amo je nastala v sodelovanju z almo in klavdijo. forumska grafika, skin, zasnova, pravila in canon lista so delo rose. posebna zahvala gre reckless iz ptb, brez katere bi kode tega foruma zares zgledale porazno. tisočkrat hvala!
Share
 

 canon list: the royal families

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty17/1/2014, 04:13

canon lista je obsežna in vam ponuja veliko število raznolikih likov s face claimi oseb, ki dobro ustrezajo obdobju, v katerem se zgodba našega foruma odvija. močno zaželeno je, da izberete enega izmed canon likov. ime, starost in face claimi so neprilagodljivi, zgodbe, ki so začrtane, pa so še vedno dovolj blago orisane, da lahko sami uredite karakter lika. za morebitna vprašanja ali pripombe mi pišite po zasebcih.


Nazadnje urejal/a rosemary 18/1/2014, 04:58; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty17/1/2014, 04:13


da vigos of milan

družina da vigo velja za ugledno bojevniško družino v milanu, pri kateri se sovražnikom tresejo kolena pred vsemi člani družine; ženske so prav toliko nevarne kot moški, kdaj tudi veliko bolj. da vigovi so neodvisni. nesramni. uglajeni. nikdar spregledani. spoštovani in ustrahujoči. edina velika družina so, ki se je javno uprla papeški oblasti; ki je pripravljena s sveto vojsko iti tudi v spopad, če bo to potrebno. svoje sovražnike so našli tudi v francoski državi in če ne bi imeli trdnega zavezništva s španijo in portugalsko, bi bili najbrž v hudi nevarnosti. družinski oče, orso da vigo - o katerem se je zmerej govorilo, da je eden redkih italijanskih mož, ki se nikdar ni dotaknil druge ženske, kot flavie, žene in družinske matere, ki je pred nekaj leti umrla - je otroke vzgojil v strogem in kamnitem duhu. še zdaj je orso edini, ki se mu njegovi hčeri in sinova klanjajo, še vedno je čast in oblast edina, za katero živijo.

da vigo (01), milanski sin, tisti, ki ga nadvse ljubijo; o ja, najstarejši sin družine je izredno spreten in je po svojem očetu podedoval kar največ pretkanosti, ošabnosti, oholosti a hkrati nepojasnljivega šarma, s katerim je sposoben ljudi zlahka obrniti okrog prsta. poročen je bil enkrat in njegov zakon je splaval po vodi v trenutku, ko je dobil svojega prvorojenca; marsikdo je slišal govorico, da naj bi sam svojo ženo zastrupil s cantarello, četudi bi lahko to storil kdorkoli. dobro znano dejstvo je vseeno, da da vigo nikoli ni prav dobro shajal med ljudmi in da je dal že marsikaterega služabnika ubiti, ker so mu postregli z nečim, kar mu ni pretirano dišalo. muhav, nezadovoljen, celo morilski, je bil vse svoje življenje; dokler ni spoznal nekoga, ki mu je povsem nerazumljivo obrnil svet na glavo. seveda je javno znanje, da so da vigovi veliki nasprotniki papeških držav, kar najbolj pa sovražijo rim. in vendar se je zgodilo, da je njegovo oko uzrlo lepo hčero samega božjega namestnika na zemlji, de medici (02), in njegovo okamenelo srce je nenadoma pričelo biti.
--- --- da vigo
35 years old
fc: jonathan rhys meyer
free

--- --- da vigo
34 years old
fc: lara pulver
free
da vigo (02) je najstarejša hčera družine, svojevrstna kraljica da vigovih. svojega prvega moža, portugalskega princa dioga de barosa, je poročila pri trinajstih in z njim spočela dva otroka. princ je umrl v atentatu sedem let pozneje in drugič so jo omožili s francoskim vojvodo cartierjem, s katerim je zakon prav tako po sedmih letih splaval po vodi, ko se je zakon razveljavil na račun njegove nove poroke z neko francosko princeso. ona se je vrnila v milano, osramočena in sama - otroka iz tega zakona, fantka, je vojvoda obdržal kot svojega naslednika, da vigova pa je bila znana po svoji protekciji do lastnih potomcev in družine. še zdaj je neporočena, v dvorcu živi s svojo družino; družino, na katero se je preko nje nalezla mržnja do francozov. pretkana ženska je, ki se spretno dogovarja za svoj tretji zakon z najstarejšim sinom neaplja, malatesta (02), ki z njo deli določeno mržnjo proti francozom. to bi bila lahko morebiti prva zakonska zveza, v katero bo vstopila, kjer bo svojega moža tudi primerno spoštovala.

navarro je drugi mož mlajše hčere družine da vigo; visoko spoštovan, saj izhaja iz ene najuglednejših španskih družin. tudi sam je bil v preteklosti že poročen in med rojstvom svojega drugega sina je izgubil ljubezen svojega življenja, prav zaradi česar je najverjetneje je postal toliko pasji in oster, kot ga je mogoče spoznati dandanes. grob moški je, ki sicer da veliko na ugled, vendar v svojem privatnem življenju uživa v celem kupu neverjetno izprijenih fetišev. z ženo sta kmalu po poroki dosegla kompromis; intimna bosta le, ko bo šlo za potomstvo, sicer bosta oba z ljubimci izredno diskretna in čas bosta skupaj preživljala le, ko bo to za ugled potrebno. in to navarru diši; tako ali tako je bil od nekdaj mahnjen na mlajše dečke in deklice, čeprav lahko iskreno prizna tudi, da mu družba žene tu in tam precej ugaja. bolj sta si namreč podobna, kot sta v preteklih petih letih uspela spoznati in iz dneva v dan postajata manj formalna in bolj sproščena v družbi drug drugega. ne gre nujno za ljubezen; se je pa med njima razvilo prav nenavadno prijateljstvo.
--- --- navarro
36 years old
fc: blake riston
free

--- --- da vigo navarra
32 years old
fc: eva green
free
da vigo (03) je bila pri sedemnajstih poročena z impotentnim firenškim vojvodo, na podlagi česar je kajkmalu - predvsem zaradi tega, ker se nikakor nista ujela ne onadva, ne njuni družini - zahtevala ločitev. ki jo je dobila in skoraj deset let ji je bilo tako omogočeno mirno in predvsem samostojno življenje. takšna ženska namreč je - ne mara moškega pritiska, ne mara nadrejenosti. kar seveda ne pomeni, da ne uživa v spolnih odnosih z njimi, o da, je namreč tista, ki si venomer želi naslov odposlanca v tuje kraje, preprosto zato, ker ji to daje možnost, da se po bliže spozna s privlačnimi nasledniki te in one družine. z veseljem jih zapelje, z večjim veseljem jim zlomi srce. in tako se je lahko še, sicer zelo diskretno, poigravala, dokler ji ni bil naložen zakon s španskim vojvodo navarra, s katerim sta si bila sprva kot pes in mačka, dokler nista sklenila kompromisa, ki jima dovoljuje, da se zabavata po svoje in da sta v stiku drug z drugim striktno, ko to zahtevajo razmere. smešno pa je, da sta si prav zdaj prirasla toliko bliže k srcu. morda bi se lahko vanj celo zaljubila, če ne bi srca že davno oddala moškemu, ki služi kot družinski poklicni morilec.

da vigo (04) je najbolj vročekrven in temperamenten med vsemi, istočasno pa najbolj goreč in človeški med gručo; najbrž je preprosto tako, ko otroka, ki je kar pretirano mehak, vzgajajo trde roke. pri dvanajstih so ga poročili in dvanajst let je preživel v španiji, s katero ima družina utrjene vezi. cartagena je takorekoč postalo njegovo domače mesto in ker je z družino komuniciral izključno preko pisem, so njihovi obrazi počasi utonili v pozabo. dokler ni njegova žena umrla, ko je na svet prijokal njegov četrti otrok; v gradu so se nekaj tednov kasneje pojavili francoski lovci na glave, plačani, da pobijejo njega in njegovo potomstvo. njegova sinova - eden njiju star sedem, drugi ravno rojen - sta zgorela v gradu, eno njegovih hčera je, ko so bežali, eden od vojakov preluknjal s svojim mečem. v milano se je vrnil z eno deklico od štirih otrok, precej uničen, precej poklapan, precej besen - in povsem pripravljen na maščevanje.
--- --- da vigo
26 years old
fc: aneurin barnard
free


Nazadnje urejal/a rose 20/1/2014, 04:45; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty17/1/2014, 04:36


donatos of venice

giuseppe donato je umrl pred mesecem dni in za seboj zapustil kaos. trikrat oženjen večni ljubimec je veliko premoženje družine predvsem nakradel, pridobil izredno slab sloves svoji družini in zaplodil malo vojsko otrok, od katerih jih je le nekaj legitimiziral. večina teh otrok je notranjost prestižnega beneškega dvorca ugledala šele pri najstniških letih, prej so odraščali pri svojih mamah - pri kurtizanah, če so imeli srečo, pri pocestnicah, če je niso imeli. pravijo, da je giuseppe, visok, postaven in svetlolas moški, svoje bodoče legitimizirance izbiral le na podlagi njihovega videza; od tistih, s katerimi se je v preteklosti kurval, je pobral otroke zlatih las in čedne postave in jih naredil za svoje. z njim je odraščala le njegova najmlajša, plod njegovega tretjega zakona, edina izmed njegovih znotrajzakonskih otrok, ki je dočakala starost treh let. težko bi rekli, da je bil giuseppe do svojih otrok - po tem, ko so tudi uradno postali njegovi, seveda - nepravičen. imel jih je rad; toda za seboj je pustil izredno slab ugled, kaos v družinskih financah in cel kup sovražnikov, s katerimi bodo morali njegovi potomci opraviti.

donato (01) je bil sin precej ugledne beneške kurtizane in v otroštvu mu ni nič manjkalo. mati je zanj presenetljivo dobro skrbela, čeprav je potrebno priznati, da družba številnih žensk, ki prodajajo svoj čas in telesa, ni bila ravno popolno ozračje za vzgajanje otroka. vsega, kar se je o življenju potrebno naučiti, se je naučil, še preden je prvič spoznal svojega očeta. in čeprav je odraščal daleč od njega, je zrasel v mladeniča, ki mu je presenetljivo podoben. vedno je znal uživati v družbi žensk in govori se, da je tudi sam za seboj pustil veliko dediščino v obliki potomcev, še posebej po tem, ko se je priselil k očetu in je bilo takšno delovanje iz strani njegovega starega povsem sprejemljivo, celo vzpodbujano. dokler mu giuseppe ni odvzel svobode, kakor je to razumel sam, ko ga je pri dvaindvajsetih poročil s sforzo (01). politično je bila njegova poroka seveda pomembna, toda sam nikakor ni imel interesa za družinsko življenje. zdaj, ko je po vsem tem času še vedno poročen z njo, sicer nekako shajata, vendar pa prav iskreno nima nikakršnega interesa zanjo.
--- --- donato
39 years old
fc: nikolaj coster-waldau
free

paulina serena donato
30 years old
fc: rebecca ferguson
played by sarah
donato (02) je odraščala na cesti. kljub temu, da je živela med največjo revščino, ki jo benetke premorejo, ni bila hčera prostitutke; od nekdaj ji je mati dajala na vednost, da si jo je "nek bogat moški nasilno vzel". ko jo je pri sedemnajstih giuseppe med enim svojih standardnih sprehodov po ulicah benetk potegnil iz umazanije in nanjo nadel lepa oblačila, je vedela, kam jo bo pot zapeljala, čeprav je do same uresničitve njenih načrtov prišlo veliko kasneje. svojega očeta je na nenavaden način vzljubila; razvajal jo je in ljubkoval, čeprav iskreno ni mogel nikakor vedeti, da je njegova, in čeprav je bila vzgajana v dekle s trdnimi načeli, ji je bilo všeč, da ji je bilo kar tako dano tisto, česar njeni prijatelji iz 'prejšnjega življenja' ne bodo dobili nikoli. ljubosumna je bila, ko je njen oče pozornost posvečal njenim bratom ali sestram namesto nje in sovražila je, če je kdaj prišla na vrsto zadnja. kdo ve, kdaj je prebila mejo; kdo ve, kdaj se ji je nekoliko zmešalo. o tem se nikoli ni govorilo - je bilo pa v privatnosti družine jasno, da z njo ni vse dobro. pred petimi leti je bila poročena s sedem let mlajšim milanskim vojvodo in njeno življenje je nastopilo daleč od toplih zidov domače palače; kar je prav tako sovražila. govori se, da je milanskega vojvodo takrat zabodla v spanju in zbežala, a njen oče je kmalu vse pometel pod preprogo. pred nekaj meseci je zlezla v giuseppovo posteljo, da bi spala z njim; in ko je ni hotel, je v njegovo obaro na skrivaj stresla strup, ki je končno družinskega očeta stal življenja.

--- --- donato
28 years old
fc: ruta gedmintas
free
donato (03) je bila hčera dekle srednjega sloja, ki je po njenem rojstvu svoje zavetje poiskala v samostanu; hčerkica je imela tolikšno srečo, da je samostan skrbel za sirote benetk, sicer bi najbrž umrla, kajti njena mati zanjo ni imela interesa. po tem, ko so jo vzeli v beneški dvorec, je nekako postala zavetnica svojih mlajših sorodnikov, med tem ko se je starejših dveh bala. poštena, prijazna, iskrena - morda je bila kar najbolj pristna med vsemi otroci starega giuseppa. najbrž jo je na koncu koncev to tudi povsem uničilo. ko se je rimski sin, de medici (03) kot odposlanec pojavil na vratih njihovega dvorca, se je povsem zaljubila vanj. spala sta skupaj, po njegovem odhodu je zanosila in nestrpno je pričakovala njegovo vrnitev po tem, ko je v rim poslala sla, ki mu je prinesel pismo o njenem stanju. pismo je doseglo rimskega sina - toda ta se nikdar ni vrnil po svojega otroka in ona je ostala sama. zdaj je otrok star tri leta, je sonce njenega življenja in bolj kot čemurkoli se posveča njemu. njeno srce je še vedno zlomljeno; četudi družina išče novega moža zanjo, ona vse bolj razmišlja, da bi zbežala nekam na samo, nekam, kjer je ne bi našli, in začela znova.

donato (04) gotovo ni sin giuseppa donata, pa četudi se to igro pretvarjanja igra že dobrih dvanajst let. deček je nekoč v igri s prijatelji skočil pred kočijo, v kateri se je vozil donato, in konji so ga podrli na tla in skorajda ubili. giuseppe se je kakopak domislil - navsezadnje je deček ustrezal njegovim kriterijem - da bo kar najbolje, če ga proglasi za svojega sina in ker sta bila dečkova starša na tesnem z denarjem in je dvajset zlatnikov pomenilo popolno blaženost, sta ponudbo sprejela brez oklevanja. tudi dečku ni bilo hudega, ko je prvič videl notranjost dvorca in sramežljivo se je pričel privajati načinu življenja za zidovi te prestižne palače. počutil se je, kakor da so njegovi bratje in sestre zmeraj vzvišeno gledali nanj, a prav zato se je toliko bolj trudil, da bi pridobil njihovo spoštovanje. predvsem z bratom, ki ga je vedno doživljal kot velikega idola svojega življenja; a na žalost se je izredno dobro ujel samo z najmlajšo hčero družine, ki ga je najbrž vzljubila predvsem zaradi enake starosti. in tako sta skupaj preživljala ogromno časa in navsezadnje se je revež povsem zaljubil vanjo. nič pretirano spornega, saj navsezadnje vsi vedo, da nista niti slučajno v sorodu; a kaj, ko mu njegova lepa sestra zdaj, ko se za njeno roko zaradi njene lepote poteguje vsa italija, ne nameni kaj dosti časa.
francesco pier donato
23 years old
fc: jamie campbell bower
played by nikki

--- --- donato
23 years old
fc: emilia clarke
reserved by nika (1.2.)
donato (05) je odrasla v eno največjih italijanskih lepotic, čeprav se kaj takega zaradi okoliščin njenega rojstva ni pričakovalo. njena mati je bila sicer izredno lepa ženska, toda v času, ko jo je nosila pod srcem, je bila že krepko bolna in bolezen ji je pobrala lepoto in jo naredila utrujeno, staro in zmečkano. in vendar je to najmlajšo hčerkico giuseppe ljubil iz dna srca in zanjo je skrbel, kakor ni nikdar skrbel za nobenega izmed svojih drugih otrok, čeprav so mu bili vsi pri srcu. med tem je nevede njej nakopal ljubosumje svojih bratov in sestra, čeprav to ni bilo nikdar javno izraženo. in donatova je odraščala s svojim enako starim posvojenim bratom z ramo ob rami; in menda je zmeraj vedela, da ga ljubi. toda po tem, ko so se za njeno roko pričeli potegovati bolj ali manj vsi italijanski princi, je počasi na brata povsem pozabila. njena lastna lepota ji je nekoliko zameglila presojo in najmlajša donatova se je pričela precej nositi. zadovoljno sprejema snubce, še z večjim veseljem jih nato zavrača - in verjame, da je prav zares vredna zgolj in samo pristne kraljeve krvi.


Nazadnje urejal/a rose 27/1/2014, 23:26; skupaj popravljeno 7 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty18/1/2014, 03:46


de medicis of rome

papež leon X. je precej kaosa povročil, ker je od trenutka, ko je prejel papeško tiaro, pričel javno priznavati svoje otroke - česar, ko je bil še kardinal, ni počel. zdaj živijo z njim v vatikanski palači, obedujejo z njim vsak drugi dan, prevzemajo njegova zaupna opravila in pravzaprav v veliki meri svet vodijo sami. predobro se zavedajo, da so na vrhu sveta, da njihov oče, rimski papež, v rokah drži krone kraljev in prihodnost držav - in vsak med njimi zna to izredno dobro izkoriščati. vsi so samosvoji, vsi trmasti, vsi odločni, vsi do neke mere pokvarjeni, a prav nihče ni pretirano podoben drugemu. čeprav so vsi otroci taiste ženske, precej premožne rimske lepotice svojega časa, se zdi, kakor da bi bil vsak rojen drugi materi. papeška tiara jih povezuje, a sicer imajo pogosto takšne ali drugačne izgrede drug med drugim, ki jih spet kasneje pogladijo, ker kljub svoji tekmovalnosti vsak med njimi v srcu nosi ljubezen do svoje družine in, predvsem, do naklonjenosti svojega očeta.

de medici (01) je tridesetletni poveljnik papeške vojske in eden od maloštevilnih rimskih odposlancev, ki jim je zaupana presoja dobrobiti imperija. od malih nog je bil ekstremno kompetetiven in čeprav se je pri sestrah, sploh pri mlajših dveh, znal dobro zadržati, je v bitki za popularnost s svojima bratoma to izredno težko skrival. zmeraj je bil ljubosumen otrok, zmeraj je hotel tisto, kar so drugi imeli in morda mu je oče preprosto ugodil zato, ker je vedel, da bo tako najboljše za družinske razmere. tako je dobil prav vse, kar mu je srce poželelo - vključno z angleško princeso za ženo pred tremi leti, vendar je bil njun zakon razveljavljen na podlagi njene neplodnosti. zabaval se je vseeno, kakor je znano, da se rad zabava z mnogoterimi ženskami. kakor je znano, da veliko raje, kot da bi opravljal svoje obveznosti - ki jih sicer na koncu koncev zmeraj opravi s precejšnjim uspehom - popiva v lokalnih bordelih in če ne bi bilo njegove mlajše sestre ali njegovih dveh mlajših bratov, ki skrbijo, da na družino zaradi njega ne pade slaba luč, bi bil najbrž že zdavnaj črna ovca družine. njegova dve leti mlajša sestra je pred kratkim papežu prišepnila, da je morda čas za novo ženo - in ta jo je sinu poiskal. iz milanskih vrst mu je uredil za ženo farnese (02), s katero sta si kot dan in noč. on nima nikakršnega interesa zanjo, ona ne zanj. poroka je v baziliki svetega petra načrtovana v roku meseca dni.
leonello alessandro de medici
30 years old
fc: david oakes
played by rose

--- --- de medici
28 years old
fc: natalie dormer
free
de medici (02) je izredno spretna in domiselna in zmeraj je znala ljudi s popolno pretkanostjo obrniti okrog prsta, venomer za lastno dobrobit. včasih samo iz dolgčasa, da je nekaj poživilo njene dolgočasne dni, včasih zato, da je njena družina dobila kaj, česar sicer ne bi dobila nikdar. pravijo, da je prava kača, da je zastrupila oba izmed svojih preminulih mož, da je sama poskrbela, da ni na svet spravila enega samega potomca in da ji sijajno leži umetnost izmikanja. pred kratkim je poskrbela, da je v družini nastal kaos; svoji najmlajši sestrici je predstavila milanskega sina, ki je zaobljubljen drugi, za starejšega brata je poskrbela, da se bo poročil brez lastne privolitve in očetu je prišepnila, da sumi, da se nekaj plete med njenim dve leti mlajšim bratom in sestrično iz firenc. in ko je poskrbela za svojo zabavo in za svoj kaos, je predlagala, naj oče pošlje njo kot odposlanico v milano, da poskrbi za neposlušnost tamkajšnje družine da vigo. v oči ji je padel najstarejši sin, da vigo (01), in sklenila je, da se bo tako, kakor se venomer igra z ljudmi, poigrala tudi z njim. na žalost niti slučajno ne sluti, da ima ta moški tudi grobo stran, ki jo pred njo zaenkrat uspešno skriva.

de medici (03) je vedno sovražil svoja starejša sorodnika, ki sta se mu zmeraj zdela kakor par, spočet v peklu. tako je torej očeta poprosil, če bi bilo mogoče, da se kot odposlanec napoti po italijanskih državicah in zbere lastno vojsko, s katero lahko postane condottiere, zaprisežen papeški oblasti. papežu se je zdela ta ideja odlična in dovolil mu je - in tako je od svojega dvajsetega leta potoval po italiji, nekajkrat za mesece, včasih celo za leto dni ostal tam, kjer mu je klima ugajala. v benetkah se je spečal z donato (03), ki ji je menda celo zaplodil otroka - toda pismo ga je doseglo šele, ko je bil že davno daleč stran in sklenil je, da se ne bo več vračal, da svetlolaska ni bila ženska, po kateri je hrepenel. pred dvema letoma se je vrnil v rim, pomagal očetu pri raznih političnih taktizacijah in navsezadnje osedlal konja v firence, k sorodnikom, ki so potrebovali politično pomoč. ni pričakoval, da se bo skorajda nemudoma zatrapal v svojo sestrično, de medici (09), ki je ni videl že od malih nog, a ker so bili občutki obojestranski, sta se še prehitro zapletla. zdi se, da bodo zaradi te zveze hitro nastopile težave, ki jih je povzročila njegova starejša sestra.
--- --- de medici
26 years old
fc: francois arnaud
free

de medici (04) je v življenju našel ambicijo v vojski. papeški vojski, natančneje, in čeprav tega ni nikomur povedal, je zmeraj hotel pozicijo najstarejšega brata, kot poveljnik papeške armade. namesto tega je dobil tolažilno nagrado, mesto generala in stratega, kajti četudi sta si z bratom prepogosto v laseh, je eno zelo očitno: fant ima izredno nadarjenost kar se tiče vojaškega taktiziranja. bolj ali manj je to prevzelo njegovo življenje ali vsaj - zadnjih deset let njegovega življenja. ko so pred nekaj meseci zasegli dvorec v urbinu, enega izmed redkih dvorcev v papeških državah, ki so se javno uprli oblasti, je med eno izmed lokalnih kuharic spoznal orsini, v katero se je nemudoma povsem zaljubil. jasno je, da bo papežev sin deležen veliko boljšega, kot navadne dekle, in vendar jo je pripeljal s seboj, nazaj v rim, kjer ji je dodelil njeno staro službo. in zdaj se vsake toliko pojavi pri njej, do ušes zaljubljen - med tem ga je ona tako neizmerno naveličana - in mu to kakopak javno priznava. seveda se nima namena vdati - a kaj, ko mu je bila pred nekaj dnevi naložena naloga, da uspešno pridobi roko beneške lepotice donato (05). očetu vendarle nikoli ni znal reči ne.
--- --- de medici
25 years old
fc: richard madden
free

leandra meliore de medici
22 years old
fc: caitlin stasey
played by millenia
de medici (05) je izredno sebična deklica, ki je vajena, da se ji vse prinese k nogam; še več, od nekaj je tudi hotela vse. nič ni bilo dovolj, nikoli ni bilo preveč in zaradi svojega izrazitega seksapila je bila od nekdaj zasipana s pozornostjo. seveda je, kot njeni bratje in sestre, odraščala v zlati kletki, med marmornatimi ploščami, jedla je s srebrnimi vilicami in spala med svilenimi rjuhami. izjemno dobro razume taktiziranje, morda zato, ker je, odkar je njen oče postal papež, rada sedela ob njegovih nogah kot nedolžna punčara in vlekla na ušesa. izredno razgledana, a izjemno spletkarska in sebična, bi lahko rekli. podobna svoji starejši sestri, kar je najbrž razlog, da ji le-ta nikdar ni zagodla pretirano bolečih problemov. zdi se, da jih med tem ta medičijevka kar išče. oče jo je zaročil z najstarejšim sinom milanske družine sforza, sforza (03), ki je prikrit homoseksualec. sama je to ugotovila, ko ga je prvič uzrla, in zavedajoč se, da bo to njen zakon strahotno olajšalo - morda lahko postaneta še sijajna prijatelja, in če mu prav zares ne bo sposobna dvigniti strasti, bo že zanosila s kom drugim -, je sklenila, da bo v tem uživala. in da bo svoje prste stegnila po mlajših sinovih družine, če bo že primorana ostati v milanu. s sforzo (05) se je sijajno ujela, sforza (06), ki ji vizualno toliko bolj ustreza, pa se je, kdo ve zakaj, ogiba.

--- --- de medici
20 years old
fc: sarah bolger
free
de medici (06) je, vsaj v smislu čistosti in nedolžnosti, črna ovca družine. deklica se od nekdaj trudi, da bi dohajala brate in sestre v taktiziranju, spletkarjenju, nemoralnem načinu življenja, a bolj kot se trudi, manj ji uspeva. prej ali slej se je preprosto udala v usodo - zavedajoč se, da sprevrženih medičijevskih sorodnikov preprosto ne bo dohitela - in ubrala svoj tempo. z očetovim dovoljenjem je del vatikanskega premoženja porabila za obnovo samostana v ostii, kjer je z največjim veseljem tudi preživljala svoje dneve. in prav ostia je kraj, ki ji vrača v misli najlepše spomine; pred nekaj meseci je njena sestra iz neaplja prijezdila s spremljevalcem, ki ga je predstavila mali medičijevki, in odkar sta spregovorila prvo besedo, je pričelo njeno srce biti zanj. malatesta (02) je bil človek, s katerim si je delila svoj prvi poljub, bil je človek, ki jo je poslušal in ji pripovedoval nenavadne zgodbe, ki so se dogajale onstran visokih zidov rima, in govoril ji je pripovedi teh in onih ljudstev, ki so mu prišle na uho - in povsem jo je očaral. potem se je vrnil v neapelj z obljubo, da jo bo znova obiskal; žal pa se deklica ne zaveda, da jo bo naslednjič obiskal, ko bo na poti mimo rima proti milanu, da poroči žensko, ki ji je zaobljubljen.


Nazadnje urejal/a rose 29/1/2014, 00:14; skupaj popravljeno 14 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty18/1/2014, 04:18


de medicis of florence

visok ugled so s tem, ko si je papež leon X. nadel tiaro božjega namestnika na zemlji, prejeli tudi firenški medičijevci, sicer znani kot bankirska družina, ki firencam takorekoč vlada že dolgo. njihov oče, paolo de medici, je otroke skušal vzgajati v dobri krščanski luči, a kmalu so se mi izvili iz trdnega primeža, najbrž zato, ker so, starejši, kot so postajali, jasneje videli tudi svojega starega, ki ni bil ikona popolnosti, kot so morda nekoč verjeli. paolo se je namreč zvečer ogromno potikal po bordelih in to, kar so nekdaj imeli za besno strogost, so kasneje spoznali za hud glavobol po prekomernem popivanju. starejši, kot so postajali, jasneje jim je tudi bilo, da govorice o tem, da njihov oče na stara leta raje išče mlade dečke, kot da bi se posvečal ženi, niso navadne laži. vse to jih je navsezadnje povezalo in pripeljalo bliže drug k drugemu, kot so kdaj pričakovali; in navkljub očetovim napakam, so odrasli v poštene posameznike.

de medici (07) je bil od nekdaj izredno miren, hladnokrven fant; njegov oče je trdil, da ima naravni dar za finance, kajti tako luč mora na svet metati pravi bankir. njega to ni nikdar zares zanimalo, raje se je uril z mečem in nenavadno prijateljstvo je spletel s svojim učiteljem mečevanja, ki je od sedmega leta dalje povsem nadomestil njegovega odsotnega očeta. fant je bistveno prekmalu odrasel in na pleča mu je bila položena skrb za vse svoje mlajše brate in sestre - a imel jih je neizmerno rad in to, da jih je vlačil naokrog in jim pomagal pri prvih korakih v življenje, mu je kmalu namesto v breme postalo v veselje. nenazadnje ga je oče pred petimi leti poročil z milansko hčero sforza (04), v katero se je povsem zaljubil. rodila mu je sina in on je v blaženem deliriju verjel, da mu ta ženska ljubezen vrača. šele kasneje se je izkazalo, da se je ves čas ljubimkala z družinskim artisto. sprva je imel namen znoreti; ta ženska mu je zlomila srce. zdaj ne ve več, kaj naj stori - po tistem, ko je spoznal, kaj je storil, je namreč prvič v življenju pogledal pregloboko v kozarec in po golem naključju se je v isti krčmi prikazal prav ta umetnik, ki ga je tisto noč medičijevec pretepel do roba smrti.
--- --- de medici
29 years old
fc: philip winchester
free

de medici (08) je večno samski heroj svojega mesta. pred skoraj sedmimi leti je kot navaden vojak odjezdil v bitko, ki se je odvijala na njihovih poljih proti turški vojski, ki je vdirala na italijansko ozemlje. nazaj je prijezdil z glavo turškega poveljnika, ki je vodil vojsko nasprotnikov in v domačem mestu so ga v trenutku okronali v popolnega heroja. več italijanskih očetov je nato izrazilo zanimanje za to, da bi svoje hčere poročili s tem herojem, a zmeraj je uspel najti razlog, da se je izmaknil; menda je imel neizmerno srečo, ker je razumevajoči oče paolo zmerom slutil, kaj ga čaka. ta medičijevec je bil namreč, odkar je njegov oče njegovega starejšega brata poročil s sforzo, zaljubljen v brata, ki ga je spoznal na poroki. in sforza (03) je to zaljubljenost vračal. večkrat sta se na skrivaj odplazila na svoje, več noči, juter, dni - kakorkoli jima je pač čas dopuščal - sta preživela skupaj in njuno razmerje je kmalu postalo podobno zakonu. vse dokler se ni izkazalo, da je čas, da se njegov ljubimec poroči. in navsezadnje je sklenil, da bo morda bolje, če prekineta stike, ker je njegovo zlomljeno srce preprosto preveč zanj.
--- --- de medici
25 years old
fc: finn jones
free

gianna beatriz de medici
24 years old
fc: holliday grainger
played by ems
de medici (09) je bila od starosti sedmih let zaročena z enim izmed španskih princev. tik pred tem, ko je bila dovolj stara, da bi se končno poročila - dan, o katerem je nenehno sanjarila, čeprav španskega princa, razen na naslikanih portretih, še nikdar ni videla - je princa ujela huda bolezen, ki ga je navsezadnje položila v prezgodnji grob. tako je medičijevka čakala na naslednjo poročno ponudbo; pri sedemnajstih je bila poročena z farnese (03), štiri leta mlajšim fantom, ki mu je rodila dva sina. zdaj se videvata veliko manj; sama je namreč zaprosila za dovoljenje, da se vrne v firence, ki jih tako neizmerno pogreša in njen mož jo na nekaj mesecev redno obišče, preden se znova vrne v neapelj. včasih morebiti te prostosti ni znala ceniti, zdaj, ko pa se je v firence vrnil njen bratranec de medici (03), pa je zanjo neizmerno hvaležna. nepričakovano sta se namreč zapletla v povsem neprimerno afero, katere rezultat je njena vnovična zanositev. nikomur še ni povedala, da pod srcem nosi otroka in resno razmišlja o tem, da bi tej nosečnosti naredila konec sama, a kaj, ko jo je strah, da se bo zgodilo nepredstavljivo in bo bog vzel življenje ne samo otroku, marveč tudi njej sami.

de medici (10) je umetniška duša, ki z glavo nenehno lebdi v oblakih, čeprav je izmed vseh firenških medičijev tisti, ki bi ga pretekle izkušnje po vseh pravilih morale že davno postaviti na realna tla. pri treh letih ga je zagrabila huda mrzlica, v kateri je skoraj umrl; pri sedmih je zdrsnil iz konja in zletel po kamenju, pri čemer si je polovil ogromno kosti in je bil primoran mesece in mesece ležati in okrevati, med tem ko je njegova družina molila boga, naj jim nikar ne odvzame sina. pri dvanajstih je njegov mlajši brat med streljanjem z lokom po nesreči ustrelil v njegov trebuh, pri petnajstih ga je znova ujela bolezen.. in tako dalje. in vendar še naprej lebdi, kakor da se nikdar ne bi zgodilo nič. na milansko-neapeljski poroki, kamor so bile povabljene vse velike italijanske družine, je spoznal farnese (01), žensko, v katero se je v trenutku zaljubil. in zdaj ima ta povsem izgubljen in zasanjan pesnik še svojo muzo, o kateri lahko razmišlja dan in noč in se toliko uspešneje ogiba toku njegovega življenja. prej ali slej ga bo moralo nekaj postaviti na resnična tla; morda to, da se je za isto lepotico zagrelo tudi srce njegovega dobrega prijatelja sforza (06).
giovanni luca de medici
22 years old
fc: toby regbo
played by gertrude

de medici (11) je bil, kot njegov najstarejši brat - ker se je zavezništvo izkazalo za zelo uspešno - pred kratkim poročen s sforzo (07). oba sta mlada in povsem neizkušena in četudi je bilo oba vstopa v ta zakon neizmerno strah, se je kmalu izkazalo, da sta narejena drug za drugega. postala sta najboljša prijatelja, zaveznika, in seveda ljubimca. poročena sta šele nekaj mesecev, a zdi se, da je najmlajši medičijevec dobil kar najboljši dogovor. nikoli ni bil posebej zahteven, a zavedal se je - saj je kljub svoji mladosti izredno racionalen - da gre pri dogovorjenih zakonih za vse prej, kot za pravo ljubezen. prijeten fant je namreč, in kolikor morda deluje naiven, je istočasno tudi premišljen in levjesrčni. menda je od očeta pobral le njegove najboljše lastnosti in menda je pod budnim vodstvom najstarejšega brata postal toliko boljša oseba. najmlajšega medičijevca ljudje ljubijo; večkrat se fant sprehodi po firenških ulicah in pusti nekaj denarja ali hrane pri ubogih, kakor je to večkrat storil tudi, ko je bil v milanu. svet si bo tega dečka nedvomno zapomnil.
--- --- de medici
19 years old
fc: eros vlahos
free


Nazadnje urejal/a rose 23/1/2014, 12:27; skupaj popravljeno 8 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty20/1/2014, 02:50


sforzas of milan

stari sforza je bil brutalnež, nasilnež, bil je moški, pred katerim je milano trepetal. dokler ga ni pred dobrimi petimi leti zadela možganska kap in takrat je vodstvo njihove družine in polovični nadzor nad milanom padel v roke njegove izredno sposobne najstarejše hčere. družina je v veliki meri nekoliko čez les; ne samo, ker se v njej krešejo najrazličnejši karakterji in temu primerno tudi najrazličnejša mnenja, temveč tudi zato, ker je večina otrok rojena znotraj incestuoznih razmerij, zaradi katerih je pri večini trpela ali še trpi njihova psiha. brez izjeme je bil tudi sleherni med njimi v otroštvu zlorabljen in te navade so se pri nekaterih celo prenesle na njih same. za družino sforza pravijo, da je v zadnjih izdihljajih in da bodo kmalu pozabljena rodbina, ki je nekoč blestela.

korina isolde sforza
38 years old
fc: lena headey
played by eustace
sforza (01) je poznana kot 'italijanska psica'. govori se, da je kot otrok neizmerno uživala v mučenju svojih služabnikov, tako psihičnem, kot tudi telesnem, in da si je kazen bičanja izmislila za čisto slehernega med njimi, kasneje pa se je vojakom pridružila v ječah, kjer je kaznovanje opazovala. pravijo, da jo je nekoč med enim izmed teh kaznovanj po obrazu poškropila kri, ki je po njenem licu kapnila kot solza, in tedaj naj bi izrekla svoje znane besede, "edine solze, ki jih bom kdaj jokala, bodo krvave." pri enaindvajsetih jo je oče poročil z najstarejšim sinom beneške družine, donatom (01), s katerim je poročena še danes, toda ta zveza ni nič drugega kot podpis na papirju in zavezništvo med državama. včasih ga je srečala večkrat, zdaj se vidita še komaj kdaj, če formalnost situacije to zares zahteva. delujeta sicer kot izjemno vizualno primeren par in na starejših skupnih portretih, naslikanih nekje na začetku njunega zakona; ob skupnih večerjah se sijajno ujameta v diplomatskih pogovorih, v zasebnem življenju pa ni vse tako rožnato. toda sforza ima svojo skrivnost: ko sta se poročila, je bila vanj zaljubljena. in ker se te ljubezni nikdar ni znebila, je ta prešla v nekakšno grenko mržnjo zoper moža. nikoli se ni več znova zaljubila in veliko raje, kot ljubezen, zasaja v ljudi dvom, jezo, sovraštvo in vsesplošno napetost.

--- --- sforza
33 years old
fc: lotte verbeek
free
sforza (02) je sveža vdova. njen mož jo je, podobno kot njen oče v otroštvu, večkrat pretepel do točke, kjer se je vsa krvava plazila po tleh. obakrat, ko je bila noseča, je splavila zaradi moževe nasilnosti in navsezadnje se je zaupala svojemu najmlajšemu bratu, s katerim sta imela od nekdaj močnejšo vez kot s svojimi ostalimi sorodniki. enajst let mlajši brat je njenega moža umoril v njegovem dvorcu v ferrari, na očeh javnosti in tako so nehote milanski sforze znova izzvali bes papeških držav in, huje, tudi papeža samega. o njih se zdaj bolj kot kadarkoli prej širijo govorice, ona in njen najmlajši brat pa sta postala slaven morilski duo; govorijo, da sta več kot samo brat in sestra, govorijo, da sta hladnokrvna morilca, da sta psihopata, čeprav vsaj zanjo to gotovo ne velja. zaradi nasilja, ki ga je v življenju sicer preživela, se je distancirala od ljudi, toda prav gotovo si ne zasluži slabega glasu, ki o njej kroži po širni italiji.

sforza (03) je bil vedno samo kmet v igri šaha, ki jo je zelo spretno sprva igral njegov oče, zdaj pa njegova sestra. znanje o njegovi homoseksualnosti se je med družino razvedlo zelo hitro, zaradi česar je ubožec trpel toliko bolj, ko je za to, da družini prinaša tolikšno mero slabega glasu, pretrpel toliko več poniževanja. vzporedno s tem je v njem zrasel nekakšen bes, nekakšna jeza nad svetom in nekakšna nasilnost, ki jo sicer redko pokaže - a ko jo, je ta huronska. edini srečni dnevi, ki jih pomni, so bili dnevi, ki jih je preživel s firenčanom de medici (08), skrivnim ljubimcem, ki ga je imel nadvse rad. njegova najstarejša sestra je ujela popoln čas, da ubije dve muhi na en mah; v tistih dneh, ko je njegov starejši brat ubil sestrinega moža v ferrari, je izvedela, da ljubimka s firenčanom. in ker njegova sestra tako neizmerno uživa v takšnih in drugačnih igricah z ljudmi, je sklenila, da mu bo uničila življenje, da bo prekinila to umazano razmerje tako, da ga bo zaobljubila papeževi hčeri de medici (05). dogovori so uspeli, njegov ljubimec pa je povsem prekinil stike z njim.
--- --- sforza
30 years old
fc: gethin anthony
free

--- --- sforza
28 years old
fc: laura haddock
free
sforza (04) je senzualna ženska, ki nikdar ne doseže tistega vrhunca zadovoljstva. je provokatorka in izkoriščevalka, zamaskirana v veliko ljubezen vsakega moškega srca in tako je bilo, odkar pomni. saj je vendar dosegla tudi, da se je vanjo zaljubil njen bratranec iz mantove, preden mu je pri petnajstih zdrobila srce v prafaktorje in ga pred celotnim sorodstvom označila za umazanega perverzneža. in tako se je igrala, dokler ji je bilo to dovoljeno; potem pa so jo poročili s firenskim de medici (07), ki ga je na svoj način vzljubila. na njem ni našla posebnih napak, ni ga iz izhodišča sovražila in nenazadnje se je vdala v usodo družinskega življenja, v katerem se je rodil njun prvorojeni sin. medičijevec je bil povsem zaljubljen vanjo, med tem pa je njeno oko vsake toliko poiskalo koga, ki ji je bil veliko zanimivejši. nenazadnje se je zadovoljila z dvornim artisto, bellini, s katerim se je z največjim veseljem spustila v strastno zvezo. dokler, seveda, se ni izkazalo, da le ta vodi v veliki propad, ko ju je odkril njen mož. svojega ljubega artisto je nekaj dni kasneje našla na ulici, pretepenega, krvavega, komaj živega.

sforza (05) je pri starosti desetih let prvič uzrl devet let starejšo malatesto (01) in od takrat dalje je bil zaljubljen vanjo. do zdaj. kar seveda ne pomeni, da si med tem ni postelje delil z drugimi lepoticami, o ne, o temle mladeniču krožijo razne govorice, kako da je spal z več ženskami kot kdorkoli v italiji, a ena sama, ki je nikdar ni mogel dobiti, je prav tako slavna malatesta, ki je menda spala z vsemi moškimi v italiji, samo z ubogim sforzo ne. in fant se je prav zares preklemano trudil. zdaj pa si je, se zdi, našel zamenjavo za nesojeno ljubimko v zaročenki starejšega brata, de medici (05), ki je naredila prvi korak - zaradi česar sam v nadaljnjem flirtanju ne vidi prav ničesar moralno spornega, zaveda pa se, da bo moral poskrbeti za diskretnost, saj je nov škandal zadnja stvar, ki si jo družina sforza lahko privošči, sploh po tem, ko je njegov mlajši brat - do katerega je s prihodom lepe medičijevke začel gojiti nenavadno sovraštvo - popolnoma izgubil glavo v ferrari.
orlando fabrizio sforza
26 years old
fc: max irons
played by sandra

sforza (06) ima rahle psihične probleme, ki jih je družina zmerom prikrivala z besedami, "močno temperamenten je." hitro izgubi nadzor nad samim seboj in ko je v stiku z ljudmi, ki jih ne prenaša, lahko popolnoma ponori. tako je prvič pri igri, ko je bil star šest let, do krvi zabodel nekega služabnikovega otroka z vejo, ki jo je imel, ko sta se pretvarjala, da se mečujeta. deček je kasneje umrl zaradi izkrvavitve. vse skupaj so kasneje oklicali za nesrečo in opravičili, češ da je samo otrok, ki ne ve, kaj dela. umor moža svoje druge najstarejše sestre pa vsekakor ni bil nesreča; več ljudi ga je ujelo nad truplom že davno mrtvega moškega v katerega je vedno znova zabadal s svojim nožem, bil je ves krvav in menda se mu je nekoliko odpeljalo, nekaj si je mrmral, med tem ko se je po marmornatih tleh širila krvava luža. uspel jo je odnesti brez hujših posledic, a jasno je, da ni človek, ki bi si ga kdorkoli želel za sovražnika. tako je pred nekaj meseci spoznal neapeljsko gospodično farnese (01), v katero se je noro zatrapal. najstarejša sestra mu je pred kratkim zaupala, da ima tekmeca za njeno srce - de medicija (10), s katerim sta nekaj let dobra prijatelja.
demetrio leonardo sforza
24 years old
fc: torrance coombs
played by alma

--- --- sforza
17 years old
fc: sophie turner
free
sforza (07) je deklica, ki iz nasilnega otroštva s seboj nosi kar največ posledic, tudi vidnih. njeno telo je prepredeno z brazgotinami, ki jih je dobila, ko se je je njen oče tako ali drugače nasilno lotil in tega, kar se je z njo dogajalo, ne bo nikdar sposobna pozabiti, čeprav se vendarle zdi, da se ji nasmihajo lepši dnevi. morda se je sestri smilila, morda se je zgodilo naključje; toda njen mož ni niti slučajno človek, pred katerim bi se ji bilo potrebno skrivati. nasprotno, z de medicijem (11) se karakterno izjemno dopolnjujeta in zdi se, da ju morebiti čaka srečen zakon. toda sforza se šele pričenja zavedati vseh svojih zmožnosti in sposobnosti in ne bo trajalo dolgo, predvideva njena družina, preden se pokaže njen pravi obraz, zaznamovan z umazanim družinskim imenom. edino, kar pri rdečelaski zaenkrat izstopa, je dejstvo, da se je loteva depresija, ki je očitno ni zmožen popraviti niti tako dober zakon. redkokaj prikliče iskren nasmešek na njen obraz in nihanja v njenem razpoloženju bi lahko kmalu pripeljala tudi do samomorilskih nagnjenj.


Nazadnje urejal/a rose 29/1/2014, 00:15; skupaj popravljeno 12 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
rose
rose
reputation : 1

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty20/1/2014, 03:10


malatestas and farneses of naples

v neaplju je, odkar je pred dvanajstimi leti malatesta zasedel mestne zidove, končno znova zavladal mir. starec sicer ima svoje napake: ena med njimi, tista najbolj očitna, je njegova ljubica farnese, ki ga zmerom spremlja povsod s svojimi tremi otroci, za katere se špekulira, da nihče od njih ni malatestin. on jih vseeno jemlje kot svoje in jim do neke mere celo dodeljuje pravice, ki bi jih smeli dobivati samo njegovi legitimni nasledniki, zaradi česar se med otroci počasi pojavlja vedno več napetosti. kakor tudi med farnesejevo in malatestino ženo, ki ljubice na dvoru vsekakor nima namena prenašati. v to sovraštvo je potegnila tudi svoje štiri otroke, kar je toliko huje poglobilo prepad med že tako razdrobljenimi sinovi in hčerami.

--- --- malatesta
35 years old
fc: emmanuelle chriqui
free
malatesta (01) ni bila nikdar poročena in njena pripadnost družini - ali vloga v družini - ni ravno jasna. ne samo družini, temveč tudi celotni italiji. verjetno je krivo to, da si je ugled povsem uničila, še preden je prišel čas za to, da se predstavi javnosti in da jo kakšen bogat moški poroči s svojim prvorojencem. morda je bilo krivo tudi to, da dolgo ni bila priznana za legitimno. najbrž je bilo krivo to, da so jo pri štirinajstih služabniki našli v postelji z enim izmed bogatih španskih ambasadorjev in potem so se govorice preprosto pričele širiti. potem je nekako ideja tega, da se bo bogato poročila in spletla zavezništva, preprosto splavala po vodi. nazadnje je očitno sklenila, da bo počela to, kar počne najbolje, in med italijanskimi moškimi poiskala tistega, ki jo bo kar najbolje zadovoljil v postelji. izgleda, da mladenka še vedno išče svojega princa, kajti takšne in drugačne umazane govorice, ki se venomer z enakim zlobnim priokusom širijo po italijanskem polotoku, še zdaj niso utihnile. pri enem samem moškem je sklenila, da se bo delala nedostopno - kajti prepričana je, da se bosta po tem, ko bo sforzi (05) končno dovolila, da ji zleze med noge, imela toliko bolj fino.

malatesta (02) je moški, ki ne zna najbolje izražati svoje volje, večkrat tudi zato, ker je preprosto nima. prepogosto si premisli, prevečkrat v svoje odločitve ni prepričan. ko je bil majhen, je bil bolj strahopeten fant, ki ga je moral oče iztiskati iz njegove lupine in na koncu koncev se je preprosto razvil v takšnega moškega. ena in edina stvar, ki pri njem ostaja nespremenljiva, je sovraštvo do francoskega naroda, na podlagi katerega je bila tudi spletena zveza med njim in da vigo (02). v francijo je namreč pred trinajstimi leti potoval kot odposlanec, da bi jim nudili pomoč pri zavzetju neaplja. kar je dobil v zameno, je bil mesec življenja v celici, večkrat polomljene kosti po celotnem telesu in komaj toliko hrane in vode, da je ostal živ. nič čudnega torej, da je od trenutka, ko so ga izpustili, pa do dan danes, načrtoval maščevanje in poroka, ki mu to maščevanje obeta, je pred vrati. tudi da vigova ni slaba, pravzaprav je izredno prijetna družba, kar mu nemalo ugaja. problem nastopi samo, ker se je pred kratkim precej iskreno zaljubil v papeževo najmlajšo hčero, de medici (06). poroke ne bo preklical, ker mu to eno in edino maščevanje pomeni več, kot karkoli v življenju; istočasno pa se zaveda, da papeževe hčerke ne bo imel nikoli tako, kot ima njegov oče svojo spremljevalno kurbo, da je preveč dragocena za kaj takšnega. zdaj ji mora naslednjič samo še pojasniti, da si preprosto nista usojena - a kaj, ko bi bil raje z njo.
--- --- malatesta
33 years old
fc: colin o'donoghue
free

malatesta (03) je na pobudo svojega očeta - da bi se priljubili svetemu sedežu v vatikanu, pridobili oporo in nekoga v notranjosti - postal škof, ki je kasneje dobil tudi kardinalsko pokrivalo in mesto med papežu najbližjimi. izredno je še mlad, sploh za tak poklic, a bolj kot njegova mladost je problematično predvsem to, da nikakor noče takšne usode sam zase. kardinalsko krilo? raje bi živel na cesti. in tako se iz dneva v dan preživlja tako, da izkoristi najboljše obeh svetov; v vatikanu dobiva premoženje, okusno hrano, lepe stvari, v rimu živi v krasni vili, dovolj veliki, da se vanjo naseli vsaj petdeset ljudi.. in med tem, ko ne nosi kardinalske čepice in kardinalskega krila, spi z ženskami, z vsemi, ki jih le lahko dobi. nima se namena zaljubiti, zavedajoč se, da to zanj preprosto ni opcija in da je veliko smiselneje, če vztraja pri kardinalskem življenju, saj se mu nekoč lahko odprejo vrata do izrednega bogastva - materialnega, seveda - če postane papež. glede na razvrat v rimu, ne bi bilo njegovo življenje nič kaj izstopajoče. vseeno pa v zadnjem času vedno večkrat noč preživi z določeno crivelli, ki je očitno zanosila. pst, on tega še ne ve.
massimo mariano malatesta
31 years old
fc: henry cavill
played by unitato

malatesta (04) se je pred tremi leti vrnil iz španije, kjer je preživel štiri leta svojega življenja, poročen s špansko plemkinjo gonzaga. z njunim zakonom ni bilo večjih težav; dokler se ni izkazalo, da je bila plemkinja samo nekoliko čez les in po tem, ko je svojega dve leti starega sina zadušila v zibelki, si je vzela življenje. tako zanj na španskih tleh ni ostalo kaj dosti in vrnil se je v neapelj, kjer se je pričel zadevati z opiati in piti več, kot je bil kdarkoli prej sposoben. bil je precejšnja razvalina in brez dvoma bi zgrmel v propad, če ne bi na dvoru zaposlili contarini, ki je v vsej svoji dobrosrčnosti pričela zanj skrbeti, četudi to ni bila njena naloga. sprva jo je zelo spretno odrival, odločen, da je nikakor ne želi v svojem življenju in da pomoči niti slučajno ne potrebuje, slej ali prej pa mu je njena prisotnost postala všeč. iz prijateljstva je vzklila ljubezen in mineva leto, odkar sta začela s svojim skrivnim razmerjem. ona je med tem povila otročička, zdaj pa nastopajo težave. malatesta je precej naivno pristopil k očetu s prošnjo, da bi se poročil z njo, kar je starec seveda odločno zavrnil. ona sta nekoliko na trnih, ker se zavedata položaja otroka; vsekakor si nihče od njiju ne želi ilegitimnega pankrta, ki ne bo nikdar našel svojega mesta pod soncem. navsezadnje ji je obljubil, da ga bo posinovil, če ne prej, ko njegov stari umre.
--- --- malatesta
24 years old
fc: tom bateman
free

vittoria serafina farnese
23 years old
fc: adelaide kane
played by kay
farnese (01) si je zmeraj želela dvoje: družino in nekoga, ki bi jo imel rad. in med tem ko njena družina vestno razpada, je tudi sama razdvojena med dvema moškima v svojem življenju, ki ji ne dajeta spati. poetično, bi si mislila, če bi bila še mlajša ali manj izkušena, ampak po tem, ko je nekoč nekemu plemiču dala upanje za svoje srce, pa se je ta obesil, ko je izvedel, da je ne bo mogel nikoli imeti, je postala nekoliko previdnejša z besedami in obljubami. najprej je spoznala de medici (10), ki ji je v trenutku izredno prirasel k srcu. všeč ji je bilo, da jo je obravnaval skorajda kot muzo in vsekakor ji je bila pozornost povšeči. malce se je zapletla z njim, zavedajoč se, da imata realne možnosti, da postaneta mož in žena. in ko sta se razšla, je nekaj časa še sanjarila, potem pa jo je kot strela iz jasnega zadel sforza (06), ki je sicer predstavljal medičijevo izrazito nasprotje, kljub temu pa jo je nekaj na njem tako zelo pritegnilo, da ni bila sposobna pogledati stran. počasi se bo potrebno odločiti, preden se fanta pobijeta med seboj; revica se sploh ne zaveda, da je uničila dobro prijateljstvo.

stella giuliana farnese
21 years old
fc: eleanor tomlinson
played by gertrude
farnese (02) je trenutno zaročena in povsem nezadovoljna. prvi zakon, v katerega bo vstopila in prva intima, ki jo bo doživela, bo z moškim, ki ga vidi kot popolnega bedaka. tako zelo različna sta si, da je prepričana, da na svetu ne bi našli koga, ki bi manj spadal skupaj, kot onadva. časa ima še mesec dni in sklenila je, da bo le-tega izživela, kakor se spodobi. namesto, da bi norela, pa se je revica zapletla s služabnikom fonte; sicer sta se zgolj dvakrat poljubljala in nekajkrat pogovarjala, dlje nikdar ni šlo - in vendar je dekle povsem zatrapano vanj. zdaj pa je primorana k pakiranju svojih stvari, primorana k odhodu v rim in k ločitvi od njene velike ljubezni - samo zato, da se bo poročila z nadutim papeževim sinom. razume sicer, čemu je takšno zavezništvo potrebno, vseeno pa bi dala vse na svetu, da bi lahko ostala. navsezadnje ni bila nikdar ločena od svojih bratov in sestra in zunanjega sveta takorekoč ne pozna. veliko preveč nedolžna je za vstop v spletkarsko mesto, ki ga imenujejo rim.

farnese (03) je prekleto premlad za svoje število grehov, ki jih ima na grbi. zdi se, da vse počne skoraj nenamenoma, in vendar mu vsakič znova spodrsne in vsakič znova stori nekaj, kar kasneje prekleto obžaluje. morda je krivo, da je najmlajši in da se je zmerom na račun starosti lahko izognil morebitnim kaznim, morda je krivo to, da se želi družini dokazati kot moški; morda ga je pretresla poroka pri trinajstih z de medici (09), ko ni bil še niti slučajno pripravljen - karkoli že je, vsekakor mu ne uspeva najbolje. zadnji izmed njegovih velikih grehov je bil dvojni: umor in zloraba. eno izmed spletičen svoje starejše sestre, gritti, je potisnil podse in si jo na silo vzel in ko je opravil z njo, ko je hlipala na hladnih tleh in je on nekoliko pijan lovil sapo, ju je starejša služabnica dobila. kdo ve, kaj natančno se je takrat zgodilo v njegovih mislih, a nenadoma je v rokah držal bodalo s krvavo konico, pod njegovimi nogami je ležala starka s prerezanim vratom in dekle, ki ga je posilil je hlipalo še bolj intenzivno. vse, kar je storil, je bilo, da ji je ostro naročil, naj nikomur ne pove ničesar, sicer jo čaka ista usoda. njegova družina se sicer sprašuje, kaj za vraga ima za utapljati v alkoholu, ko pa vendar že pri rosnih dvajsetih pije kot žolna; a očitno ima več skrivnosti, kot se jih spodobi kraljevemu sinu priznati.
--- --- farnese
20 years old
fc: sebastian de souza
free
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://odietamo.slovenianforum.com
Sponsored content

canon list: the royal families Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: canon list: the royal families   canon list: the royal families Empty

Nazaj na vrh Go down
 

canon list: the royal families

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
odi et amo :: nox est perpetua una dormienda :: welcome, children of god-